Volgens informatie van het CriptoNoticias- portaal heeft de Colombiaanse politie een bende gearresteerd die gespecialiseerd is in het ontvoeren van mensen en het eisen van losgeld. Naar verluidt hebben criminelen in 2017 een handelaar ontvoerd, waardoor hij gedwongen werd 12 miljoen Colombiaanse peso’s over te dragen aan crypto-gerelateerd .

Het directoraat voor anti-ontvoering en anti-afpersing van de Colombiaanse nationale politie zegt dat de groep de titel “The Hackers” had en bestond uit vijf mensen die actief waren in de gebieden Duitama, Paipa en Sogamoso van de afdeling Boyacá. Iedereen is gearresteerd.

Naar verluidt gebruikte de groep een vrouw als lokaas om leveranciers te lokken die met cryptocurrencieswerkten , ze vervolgens te kidnappen en vervolgens hun crypto te stelen. Volgens de autoriteiten hadden de meeste leden van de groep al een strafblad en het is onduidelijk hoeveel slachtoffers de groep in totaal had.

Alle gestolen cryptocurrencies zijn op één persoonlijk account gestort, waardoor de politie gemakkelijker toegang heeft tot middelen. Naast de crypto-criminelen hebben criminelen mobiele telefoons, geld en sieraden gestolen.

By Van Luciano Rodrigues